Basis van leven is energie

Het lichaam van een mens is niet meer of minder dan verdichte energie. Behalve een fysiek lichaam heb je ook een emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam. Deze zijn verbonden en beïnvloeden elkaar.

Met de energetische heelmethoden Shambhala Eenheid (waar Reiki uit voort is gekomen) en Jin Shin Jyutsu breng ik middels handoplegging en vingerplaatsing natuurlijke energie in je lichaam, op plaatsen die dat nodig hebben. Met mijn handen verdeel ik die energie, zodat een balans bereikt wordt. Dit herstelt je zelfgenezend vermogen. Spreekt dit je aan? Neem
contact op voor meer informatie of afspraak.


Shambhala Eenheid is een benaming voor de hoogfrequente kosmische energie, waaruit alle leven voortkomt. De energie van onze Bron, van onvoorwaardelijke liefde. De energie is door Master Germain, een verlichte meester, lang geleden (ten tijde van Atlantis) doorgegeven in en verspreid vanuit o.a. Tibet. (Het deel dat door de Japanner Dr Mikao Usui is doorgegeven is bekend als Usui-Reiki). Deze energie is voor iedereen toegankelijk, maar veel mensen zijn zich daar niet (meer) van bewust. Door de illusie dat ze hiervan, en dus van hun essentie, afgesloten zijn, voelen ze zich eenzaam, vervreemd, bang, zwak, ziek en dus niet gelukkig. Mijn ervaring is, dat je, als je die energie regelmatig en bewust door je heen laat stromen, binnen korte tijd (weer) je kracht en levenslust voelt toenemen. Ook je innerlijke rust, concentratievermogen, intuïtie en fysieke gezondheid wordt vergroot. Als je daarvoor open staat, help ik je om zelf met Shamballa Eenheid te werken. Dat geeft je een middel om zelf je welzijn positief te blijven beïnvloeden.

De basis van Jin Shin Jyutsu is terug te voeren tot de eerste eeuw na Christus. De Kojiki Documenten van Oude Dingen, die in de nationale archieven van het Japans Keizerrijk gevonden zijn, verwijzen naar deze vorm van geneeskunst. Het is eeuwen lang mondeling doorgegeven, maar langzamerhand verwaterd. Kort na 1900 heeft Jiro Murai de heelmethoden onderzocht en, ongeneeslijk ziek, op zichzelf toegepast. Hij is volledig genezen en heeft eind jaren veertig zijn kennis doorgegeven aan de Amerikaanse Mary Burmeister, waardoor het in de westerse wereld bekend is geworden. Jin Shin Jyutsu wordt uitgeoefend door de vingertoppen, subtiel over de kleding heen, op verschillende "Veiligheids Energie Sloten"(VES) te plaatsen om de energiestroom te herstellen en te harmoniseren. Dit helpt je lichaam en geest beter te functioneren, zich beter te voelen en zichzelf te genezen.