Helende Energie

Bewust, Gelukkig en Gezond    De Uitstraling Waalrewk 2/2016

Basis van leven is energie

Het lichaam van een mens is niet meer of minder dan verdichte energie. Behalve een fysiek lichaam heb je ook een emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam. Deze zijn verbonden en beïnvloeden elkaar.

Met de energetische heelmethoden Shambhala Eenheid (waar Reiki uit voort is gekomen) en Jin Shin Jyutsu kun je middels handoplegging en vingerplaatsing natuurlijke energie in je lichaam brengen, op plaatsen die dat nodig hebben. Door de energie te herverdelen, wordt evenwicht in lichaam en geest bereikt. Dit herstelt je zelf-genezend vermogen.

Shambhala Eenheid is een benaming voor de hoogfrequente kosmische energie, waaruit alle leven

voortkomt. De energie van onze Bron, van onvoorwaardelijke liefde. De energie is door Master Germain, een verlichte meester, lang geleden (ten tijde van Atlantis) doorgegeven in en verspreid vanuit o.a. Tibet. (Het deel dat door de Japanner Dr Mikao Usui is doorgegeven is bekend als Usui-Reiki). Deze energie is voor iedereen toegankelijk, maar veel mensen zijn zich daar niet (meer) van bewust. Door de illusie dat ze hiervan, en dus van hun essentie, afgesloten zijn, voelen ze zich eenzaam, vervreemd, bang, zwak, ziek en dus niet gelukkig. Mijn ervaring is, dat je, als je die energie regelmatig en bewust door je heen laat stromen, binnen korte tijd (weer) je kracht en levenslust voelt toenemen. Ook je innerlijke rust, concentratievermogen, intuïtie en fysieke gezondheid wordt vergroot. Als je daarvoor open staat, help ik je om zelf met Shambhala Eenheid te werken. Dat geeft je een middel om zelf je welzijn positief te blijven beïnvloeden.

De basis van Jin Shin Jyutsu is terug te voeren tot de eerste eeuw na Christus. De Kojiki Documenten van Oude Dingen, die in de nationale archieven van het Japans Keizerrijk gevonden zijn, verwijzen naar deze vorm van geneeskunst. Het is eeuwenlang mondeling doorgegeven, maar langzamerhand verwaterd. Kort na 1900 heeft Jiro Murai de heelmethoden onderzocht en, ongeneeslijk ziek, op zichzelf toegepast. Hij is volledig genezen en heeft eind jaren veertig zijn kennis doorgegeven aan de Amerikaanse Mary Burmeister, waardoor het in de westerse wereld bekend is geworden. Jin Shin Jyutsu wordt uitgeoefend door de vingertoppen, subtiel over de kleding heen, op verschillende "Veiligheids Energie Sloten"(VES) te plaatsen om de energiestroom te herstellen en te harmoniseren. Dit helpt je lichaam en geest beter te functioneren, zich beter te voelen en zichzelf te genezen.


Bewust, Gelukkig en Gezond DeUitstraling Waalrewk 22/2015

____________________________________________


Het effect van ontspanning
We leven in een hectische wereld waarin we veel moeten, van anderen en van onszelf. Als je te vaak en te lang achtereen jouw tijd vult met drukke en stressvolle bezigheden, zul je je daar vroeg of laat niet meer gelukkig bij voelen. Je humeur wordt er niet beter op, je kunt je niet meer goed concentreren en hebt geen plezier meer in je werk en in andere bezigheden. Op tijd en regelmatig alles even los laten is belangrijk om werk dat je toch wilt volhouden, inderdaad vol te houden. En niet alleen dat; ook om te blijven genieten van je leven is ontspanning noodzakelijk

Wat zijn de mogelijkheden?
Ontspannen kan op allerlei manieren en het is belangrijk dat je iets kiest wat bij jou past. Als je juist gaat piekeren als je stil zit, is sporten mogelijk een goede methode om even je dagelijkse beslommeringen los te laten. Als je muzikaal bent is musiceren of zingen, met anderen in een ensemble of koor, een heerlijke manier om je weer helemaal op te laden. Als je graag je lichaam wat meer rust gunt omdat het tijdens je normale dagen al veel belast wordt, kan lezen, puzzelen of ontspannen in de sauna precies zijn wat je nodig hebt.

Energetische behandelingen
Het is ook mogelijk om veel dieper te ontspannen dan je gewoonlijk waarschijnlijk doet. Dat kan met natuurlijke energetische behandelingen. Systemen als Reiki, Shambhala Multidimensional healing en Shambhala Eenheid, maken het mogelijk om sneller dan het anders meestal gaat, je af te stemmen op de sterke energieën van de Bron, GOD, de kosmos of hoe je het wilt noemen. Uiteraard kun je alleen ontvangen waartoe jouw geest en lichaam al in staat zijn. Hoe vaker je het ondergaat of beoefent, hoe sterker de verbinding van jouw persoon met je Ziel, als intermediair, wordt en hoe sterkere (ontspannende en helende) energie je kunt verwerken. Het ontspant en heelt omdat het zuivere liefdesenergie is. Hoe zuiverder dat doorgegeven kan worden door een therapeut of ontvangen kan worden door jou, hoe meer effect het heeft.

Meditatie
Meditatie kennen we meestal als komend vanuit het Verre Oosten. Maar ook vanuit de Christelijke tradities wordt meditatie erkend als een zinnige bezigheid of juist niet-bezigheid, om het contact met je Ziel te herstellen en verstevigen. Dat ontspant. Als voorbereiding voor een meditatie kun je je ontspannen in een rustige omgeving, een “lichaamsscan” maken, je focussen op je ademhaling, een voorwerp of geluid/muziek. En dan is de kunst om door concentratie je gedachten stil te zetten en helemaal in het moment te blijven. Puur waar te nemen, zonder te oordelen of iets te doen.
Een meditatie voor gevorderden, die de energie van de hele mensheid positief beïnvloedt, is Transmissie-meditatie. Een groepsmeditatie die door de Grote Aanroep de energie van de Christus en de Meesters van Wijsheid aanroept en transformeert tot een voor alle mensen verwerkbaar niveau. Meditatie en dienstbaarheid in een!


Bewust, Gelukkig en Gezond DeUitstraling Waalrewk 42/2013
__________________________________________________________

Spanning
We leven in een hectische wereld, waarin vaak veel eisen aan ons gesteld worden. Als je als werknemer of als ondernemer werkt, moet je sterk in je schoenen staan om de werkdruk of de onzekerheid van het voortbestaan van je baan of bedrijf, te weerstaan. Je kunt zo onder druk komen te staan dat je gezondheid, fysiek en psychisch, er onder te lijden heeft. Ook in je privéleven kun je merken dat krachtige energieën een rol spelen. Het lijkt of emoties sterker worden. Je kunt tot de ontdekking komen, dat je leven er niet zo uit ziet, als je zou willen. Dat je
echt anders verder wilt.

Hoe ga je daar mee om?

Communiceren is uitermate belangrijk. Ben niet bang om degenen die betrokken zijn bij je moeilijke situatie, te laten weten hoe je je voelt. Waarschijnlijk ben jij niet de enige die spanning voelt. Als je alles binnen houdt over wat je dwars zit, kun je merken dat je sneller boos wordt, je concentratie achteruit gaat, slaapproblemen ontstaan en je lichamelijk klachten krijgt. En daar heeft natuurlijk niemand uit je omgeving wat aan.

Stop je negatieve gevoelens ook niet weg, want door niet meer naar de signalen van je lichaam te luisteren, kun je ernstigere klachten krijgen of chronische aandoeningen ontwikkelen. Je kunt je ziek melden bij je baas, pillen gaan slikken of veel uren slijten voor de televisie of een spelcomputer, waardoor je niet meer aan je negatieve gevoelens denkt. Maar daar wordt je niet gelukkiger of gezonder van. Wat dan?

Mag ik je een alternatief aandragen?

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat de basis van onze hele wereld, wijzelf inbegrepen, energie is? Dat een zeer hoge intelligentie (Bron van liefde-energie/GOD), met een bepaald doel, ons geschapen heeft en altijd in contact met ons is gebleven? De energie die die Bron uitstraalt, staat altijd tot je beschikking. Je hoeft je er alleen op af te stemmen.

Jaren geleden werd Reiki wat bekender en populair. Mensen die al wat openstonden voor de onzichtbare kracht van energie, konden cursussen doen en inwijdingen krijgen. Ze merkten dat de energie therapeutisch kon werken. Onverwerkte emoties konden pijnlijk naar boven komen, maar daarna gingen ze zich vaak geliefder, sterker en gelukkiger voelen. Ze werden zich bewust van wat er wel en niet klopte in en om hen heen. Dat betrof hun relaties, hun werk en hun eigen houding ten opzichte van het leven. Het besef groeide dat ze geen slachtoffer hoefden te zijn van de omstandigheden, maar meester van hun eigen leven konden worden.

Wat voor uitwerking die energie heeft?

De helende energie is in de loop van de jaren, steeds sterker beschikbaar gekomen. Sinds 2009 bestaat het systeem vanShambhala Eenheid. Het is een sterke kosmische energie met een hoog Licht (weten) en Liefde gehalte. Als je redelijk bewust bent van je lichaam, zul je blij verrast zijn over de liefdevolle, ontspannende, bewustmakende, helende en pijnstillende kracht van deze energie. Het laat je voelen dat er van je gehouden wordt en dat er onzichtbare krachten zijn, die je steunen als je de weg van je hart loopt.

Ook doormeditatie kun in contact komen met de kracht van je Bron. En de energie die je daardoor krijgt, kan je ook weer bewuster, rustiger en gelukkiger maken.

De meest wetenschappelijke meditatie die er is, isTransmissie-meditatie.Dit is geen meditatie die bedoeld is voor je persoonlijke groei, maar een groepsmeditatie om alle mensen te dienen. De Engelse esothericusBenjamin Cremeheefthem via Share International in de jaren 70 in de wereld gezet. Wereldwijd mediteren vrijwilligers in groepen om in samenwerking met de Meesters van Wijsheid (de hoogst ontwikkelde menselijke Zielen) de bewustmakende en liefdevolle energie van GOD/ onze Bron optimaal over de mensheid te verspreiden. Opdat we ons gaan realiseren dat alle mensen een goed leven verdienen en dat ook kan, als we samen werken en samen delen. Deelname is altijd gratis en iedereen die toe is aan een manier van dienstverlening en graag mediteert, mag zich bij een groep aan sluiten.