Praktijk Tara en Annemiek van Nijnanten

De vrouw achter
Praktijk Tara
Door Riny Brandes-van den Dungen      De Uitstraling Waalre, wk 42/2015
Niets is toevallig

Annemiek van Nijnanten is een creatief mens. “Als kind heb ik
al veel met mijn handen gewerkt. Boetseren, schilderen,
Ministeck; alles vond ik leuk. Wij kregen daar thuis veel ruimte
voor. Als hoofd van de Christoffelschool wist mijn vader hoe
belangrijk dit is voor kinderen.” Lange tijd is ze zich niet bewust
geweest van de aanwezigheid van haar creativiteit totdat een astrologe
Annemiek hierop wees. Sindsdien vormt het weer een belangrijk onderdeel in haar werk. “Kijk wat je als kind deed, want dat bepaalt wat als volwassene bij je past.
Wanneer je werkt vanuit je hart krijg je de beste resultaten, legt Annemiek uit.
"Je trekt dan precies de mensen en dingen aan die je verder kunnen helpen, want niets is toevallig."

Bewustwording
In Praktijk Tara in Waalre helpt Annemiek voornamelijk hooggevoelige kinderen en
volwassenen
. Mede dankzij haar eigen hooggevoeligheid is ze in staat om aan te
voelen welke techniek het beste gebruikt kan worden voor haar klanten. “Het meest boeiende is de bewustwording”, legt ze uit. Hoewel weten waar gevoelens vandaan komen niet altijd voldoende is, kan het vaak wel verlichtend zijn. Soms is het resultaat dat iemand het hele leven omgooit. Annemiek: “Je bent alleen een slachtoffer van je opvoeding, scholing of partner wanneer je in die rol gaat staan. Je moet grenzen
aangeven. Door klanten met energie te behandelen, geef ik hen rust en helderheid en de moed om te veranderen. Relaties kunnen hierdoor evenwichtiger worden, maar
dat vraagt wel aanpassing van de omgeving.”

Share Nederland
Esotherie - de wetenschap van het leven - is een belangrijk aspect in het leven en werk
van Annemiek. Dit verklaart ook haar enthousiasme voor ‘Share Nederland’, onderdeel
van ‘Share International’, een stichting die de politieke en geestelijke            
wereld met elkaar verbindt. Haar doel is mensen bewust te maken van de aanwezigheid van hoogontwikkelde mensen. “Er staan mooie dingen te gebeuren”, is de overtuiging van Annemiek. “De mensheid is bijna zover dat ze openstaat voor ‘Maitreya’, de eerste mens die onvoorwaardelijke liefde kon verpersoonlijken. Wanneer dat moment is aangebroken, kan het heel hard gaan en zullen we een compleet andere wereld krijgen. Pas als je weet dat het met iedereen goed gaat, kun je echt genieten.”

De Uitstraling

Advertorial Praktijk Tara 10-9-2013

Bewustzijn, een natuurlijk medicijn!

Voortdurend moe? Hoge bloeddruk? Last van spanningen? Hormonaal uit evenwicht? Eczeem? Of een ander vaag klachtenpatroon? Waarschijnlijk is uw lichaam uit balans. Natuurgeneeskundig energetisch therapeut Annemiek van Nijnanten brengt die balans succesvol terug en laat voelen hoe het is om weer vol energie te mogen zijn.

Eenheid in lichaam en ziel

Balans ligt aan de basis van elk wezen. Invloeden van buitenaf evenals de manier van denken hebben invloed op ons mens-zijn. Praktijk Tara in Waalre biedt handvatten om weer regisseur van je eigen leven te worden. Het geheim? Natuurlijke energie vormt de kracht! "En die natuurlijke energie hebben we als mens altijd gehad, echter de tijdsgeest maakt dat wij mensen het contact met onszelf zijn kwijtgeraakt. Ik leer mensen zich bewust te worden van hun eigen bron van energie. Dát bewustzijn brengt zicht op je eigen rol in het leven", legt Annemiek liefdevol uit.

Levenslust en energie

Een mens is geschapen met een zelfgenezend vermogen door balans in zijn of haar persoonlijke energie. Toch zijn er altijd momenten in iemands leven die deze balans verstoren. Een overlijden, echtscheiding, stress op het werk of prikkels op school kunnen ervoor zorgen dat de weegschaal doorschiet. Een negatieve, neerwaartse spiraal is dan het gevolg. Klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, ontstekingen of 'gewoon niet lekker in je vel zitten' steken dan de kop op. "Mensen zijn soms ten einde raad. Gelukkig laat ik hen weer voelen hoe ontspanning voelt. Bovendien laat ik hen hun eigen kracht weer herontdekken, daardoor krijgen ze weer grip op de situatie en vooral innerlijke rust. Het mooie is dat dit direct positief doorwerkt op hun omgeving. Die omgeving is namelijk altijd je spiegel, naast je eigen lichaam natuurlijk."

Vijf elementen uit de natuur

Annemiek werkt volgens vijf onlosmakelijk met elkaar verbonden natuurgeneeskundige principes: 'basis van leven is energie', 'de psyche en het onbewust ziekmakende levenspatroon', 'prikkeloverdracht', 'drainage' en 'voeding'. De oeroude, helende werking uit de natuurgeneeskunde slaagt zodra deze vijf elementen in balans zijn. "De behandelmethoden die ik toepas werken rechtstreeks op je lichaam en geest. Daardoor worden mensen zo ontspannen, dat zij zich bewust worden van hun lichamelijke, emotionele, mentale en/of spirituele blokkades. Een ideale basis om te werken aan een gezonder lichaam, meer innerlijke rust en zelfvertrouwen."

Emotionele intelligentie

De behandelingen van Annemiek zijn succesvol getuige de tevreden ouders die eindelijk door haar gaan ervaren hoeveel wijsheid en zelfvertrouwen hun kind in zich heeft, waardoor ze voortaan veel sterker in het leven staan. Vooral hoogsensitieve kinderen lopen nogal eens tegen onze huidige maatschappij aan, voelen zich niet begrepen door hun omgeving én ontwikkelen daardoor vaker gedragsstoornissen. Als onder meer reiki master helpt Annemiek al vanaf 2005 deze gevoelige kinderen.

Groot hart

Annemiek beschikt over een groot hart én over een scala aan hulpmiddelen. Naast haar kennis uit de door haar genoten erkende hbo-opleiding medische basiskennis, versterkt zij innerlijke kracht door middel van onder meer Shiatsutherapie, Jin Shin Jyutsu, Holistic Pulsing, Shambhala Eenheid (de bron van reiki), gesprekken, voedingsadvies en ontgiftingsadvies. Met haar warme hart laat zij mensen positief in de spiegel kijken en ervaren wat voor kracht, mogelijkheid en liefde zij in zichzelf van nature hebben.

Welkom thuis!

Wil je (beter) kunnen: alleen zijn, aanpassen, concentreren, communiceren, gelukkig voelen, kiezen, rustig blijven, ontspannen en/of organiseren? Of wil je minder last hebben van ADHD/ADD, allergie, angst, astma, eenzaamheid, eczeem, overgevoeligheid, al dan niet chronische pijnen, stijve gewrichten, slapeloosheid en/of wil je iets doen aan je zelfvertrouwen? Deze liefdevolle natuurgeneeskundig energetisch therapeut helpt je graag. "Ook al moet je het zélf doen, je bent niet op de wereld om het alléén te doen", benadrukt Annemiek die met haar praktijk is aangesloten bij beroepsvereniging B.A.T.C. waardoor haar behandelingen via een PGB of door veel zorgverzekeraars, mits aanvullend verzekerd, gedeeltelijk worden vergoed.

Praktijk Tara voor hooggevoelige kinderen en volwassenen; door Helmie Meijeren voor de Kempener Koerier, 10/2007

Annemiek van Nijnanten is natuurgeneeskundig energetisch therapeut en heeft sinds het najaar 2005 haar Praktijk Tara aan huis. Zij richt zich voornamelijk op het behandelen van hooggevoelige kinderen en volwassenen. Annemiek is zelf hoogsensitief en moeder van een hoogsensitief kind. Met recht een ervaringsdeskundige dus, zoals men dat zo mooi zegt. Annemiek: ‘Ik heb zelf veel moeilijkheden ervaren in mijn jeugd en me onbegrepen gevoeld. Heel veel hoog sensitieve mensen denken dat er iets mis met ze is en dat ze de enige zijn die zich zo voelen. Deze mensen willen alles perfect doen en leggen de lat hoog. Ze voelen bewuster dat ze niet echt gelukkig zijn. Ik heb dat zelf ook ervaren.’ Als moeder van een hoogsensitief kind vond ze in gesprekken met andere ouders die ook deze bijzondere kinderen hebben, veel herkenning. Ze vult aan: ‘Veel hoog sensitieve kinderen worden ook vaak gepest.’

Naarmate de jaren verstreken werd het voor Annemiek steeds duidelijker welke weg ze moest gaan en dat resulteerde uiteindelijk in het volgen van diverse opleidingen teneinde haar eigen praktijk te kunnen starten. Door de wol geverfd en heel veel wijzer geworden hoopt ze met haar Praktijk Tara hoog sensitieve kinderen en volwassenen op weg te kunnen helpen naar een leven dat veel meer in balans is en dat daardoor ook rustiger kan verlopen. Haar werkwijze m.b.t. tot consulten is als volgt; volwassenen hebben de keuze om thuis het intake gesprek en de behandelingen te doen of in de praktijk. Bij kinderen gaat ze altijd naar hun huis toe. Annemiek licht toe: “Ik kan dan zelf goed aanvoelen hoe de situatie en sfeer thuis is. Ook kan ik voelen of er iets in het huis of de kamer van het kind aanwezig is dat het kind onbewust kan storen. Voor een kind zelf is het veel fijner om op een vertrouwde plek te blijven. Dat is minder belastend. De energie die ik gebruik komt ook in het huis en / of de kamer van het kind, waardoor ter plaatse meer rust te voelen is.”

Er zijn vijf basis principes waar Annemiek als natuurgeneeskundig therapeut mee werkt en aan moet voldoen.

1.    Energie is de basis van het leven. Afhankelijk van de opgebouwde blokkades in het lichaam wordt gebruik gemaakt van de kosmische energie in de vorm van Reiki, Shambhala en Crystal healing om energie toe te voegen of te herverdelen om zo het zelfhelend vermogen van de patiënt te vergroten. Ook geeft Annemiek de mogelijkheid om zelf beter toegang te krijgen tot de kosmische energie en hiermee te gaan werken.

2.    Psyche en het onbewust ziekmakende levenspatroon. De psychische gesteldheid en de gezondheid van het lichaam hangen nauw met elkaar samen. Deze kun je ook niet scheiden. Door onbalans van deze twee ontstaan blokkades. Een goede balans op psychisch en fysiek niveau zijn essentieel voor het persoonlijk welzijn en een goede wisselwerking met de omgeving. Bij veel mensen met psychische problemen hangt dat vaak samen met (zintuiglijke)hoog- of overgevoeligheid. Dit geldt ook voor mensen met een lichte aan autisme verwante aandoening en ADHD.

3.    Prikkeloverdracht. Shiatsu massage (=drukpunt massage) en Holistic Pulsing (=deiningen en trillingen van het gehele lichaam) hebben een ontspannende en kalmerende invloed op het zenuwstelsel. Hierdoor wordt men zich beter bewust van patronen die doorbroken moeten worden om het persoonlijk welzijn te verbeteren. Via drukpuntmassage van de meridianen zorgt Annemiek dat een betere doorstroming van deze meridianen en de daaraan verbonden organen wordt bewerkstelligd.

4.    Drainage. Een toxische reiniging van het lichaam. Gifstoffen moeten gestimuleerd worden om het lichaam te verlaten. Dit gebeurt middels de stimulatie van het lymfesysteem, de meridianen en de chakra’s. Zij vormen het natuurlijke afweer- en reinigingssysteem van het lichaam en dus indirect ook van de psyche.

5.    Voeding. Heel belangrijk! Wat er verkeerd ingaat moet er ook weer uit. Per persoon is dat verschillend, maar veel hoogsensitieve mensen zijn vaak overgevoelig of allergisch voor bepaalde voedingsstoffen. Reacties kunnen zijn: ongeconcentreerdheid, te druk gedrag, woede-uitbarstingen of fysieke reacties zoals diarree, obstipatie, eczeem, acne, chronische verkoudheidverschijnselen, jeuk, opgezette klieren en/of hoofdpijnen. Geadviseerd worden goed verteerbare voedingscombinaties en het passende bloedgroepdieet om darmstoornissen te voorkomen of te verminderen en het lichaam te zuiveren.

Annemiek staat geregistreerd bij het Ringregister, het registratie instituut van natuurgeneeskundige therapeuten en is tevens lid van de beroepsvereniging BATC , die contracten met de meeste zorgverzekeraars afgesloten heeft. Regelmatig bijscholen is verplicht in haar vak. Zo volgt ze nu nog een Shiatsu opleiding en een HBO opleiding Geneeskundige basiskennis die ze eind dit jaar zal voltooien. Deze laatste opleiding is vooral bedoeld om het gat te overbruggen tussen reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde.

Praktijk Tara voor Hooggevoelige kinderen en volwassenen/Annemiek van Nijnanten, natuurgeneeskundig energetisch therapeut
Telefoon: 040-2233720